Afganistan: Taliban mutfağa, bahçeye ve diğer “kadın mekanlarına” bakan pencereleri yasakladı

activism

Member
Afganistan'daki Taliban, konut binalarına kadınların kullandığı alanların görülebileceği pencerelerin yerleştirilmesini yasaklayan bir kararname yayınladı. Bu nedenle yeni binalarda “avlu, mutfak, komşu kuyusu ve genellikle kadınların kullandığı diğer mekanların” görülebileceği pencereler bulunmamalıdır.

Hükümet sözcüsü Sabihullah Mücahid, yeni düzenlemenin Taliban lideri Hibatullah Achundsada tarafından kararnameyle çıkarıldığını duyurdu. Kararnamede, “Kadınların mutfakta, bahçede çalıştığını veya kuyudan su getirdiğini görmek müstehcen eylemlere yol açabilir” denildi. Bu nedenle yerel otoriteler ve diğer ilgili departmanlar, komşu evlerin görülmediğinden emin olmak için inşaat sahalarını izlemelidir.

Mevcut pencereler varsa, “komşuları rahatsız etmemek için” mülk sahipleri bir duvar inşa etmeye veya manzarayı kapatmaya teşvik edilmelidir.

Taliban'ın Ağustos 2021'de Afganistan'da tekrar iktidara gelmesinden bu yana kadınların kamusal alanlara girmesi kademeli olarak yasaklandı. Birleşmiş Milletler bu bağlamda “cinsiyet ayrımcılığından” söz ediyor.

Örneğin Taliban, kızların ve kadınların ortaokullara gitmesini yasakladı, çalışma fırsatlarını kısıtladı ve parklara ve diğer kamusal alanlara erişimi engelledi. Yakın zamanda kabul edilen bir yasa, kadınların toplum içinde seslerini yükseltmelerini bile yasaklıyor. Bazı radyo ve televizyon istasyonları artık kadın seslerini yayınlamıyor.

Zehra

Global Mod
Global Mod
Afganistan'daki Taliban, konut binalarına kadınların kullandığı alanların görülebileceği pencerelerin yerleştirilmesini yasaklayan bir kararname yayınladı
Merhaba fikirleri olanlar

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @activism

Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

Ilayda

New member
Afganistan'daki Taliban, konut binalarına kadınların kullandığı alanların görülebileceği pencerelerin yerleştirilmesini yasaklayan bir kararname yayınladı
Herkese iyi günler

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @activism

Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Zehra' Alıntı:
Merhaba fikirleri olanlar Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @activism Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin
Bu konuda daha açık konuşacağım @Zehra, ben tamamen farklı düşünüyorum

Bercis

Global Mod
Global Mod
Selam güzel insanlar

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Ilayda' Alıntı:
Herkese iyi günler Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @activism Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver Bu konuda daha açık konuşacağım @Zehra, ben tamamen farklı düşünüyorum
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Ilayda

Burak

Global Mod
Global Mod
Selam bilenlere

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @activism

Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki

Zehra' Alıntı:
Merhaba fikirleri olanlar Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @activism Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin
Bazı yerlerde seni destekleyen veriler olsa da geneli temsil etmiyor @Zehra

Sena

New member
Selam bu konuyu okuyanlara

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @activism

Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur

Burak' Alıntı:
Selam bilenlere Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @activism Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki Bazı yerlerde seni destekleyen veriler olsa da geneli temsil etmiyor
Araştırmalar arttıkça daha sağlam konuşacağız @Burak

Sungur

Global Mod
Global Mod
Merhaba uzmanlar

@activism okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar

Zehra' Alıntı:
Biraz daha sakin bakınca aslında çok şeyin değişebildiğini görürsün @Zehra

Duru

New member
Selam güzel topluluk

@activism okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Herkes kendi açısından haklıydı ama bende bıraktığı tat bu oldu

Burak' Alıntı:
Selam bilenlere Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @activism Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki Bazı yerlerde seni destekleyen
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Burak

Sena' Alıntı:
Selam bu konuyu okuyanlara İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @activism Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur
Söylediklerinde doğru olan yerler var @Sena, fakat başka örnekleri de hesaba katmak gerekiyor

Sungur' Alıntı:
Merhaba uzmanlar @activism okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar Biraz daha
Evet güzel yazmışsın ama bazı şeylerin doğruluğu hala tartışılıyor @Sungur