SPD: Hubertus Heil, İşçi Bakanı olarak veda etti – Parlamento Grubunda Rol Açık

activism

Member
Hubertus Heil, 2018'den beri Çalışma Bakanı olarak görev yapıyor. Yeni federal hükümette artık bu ofisi düzenlemeyecek. Heil'in bakanlığın yönetimini serbest bırakması da kökenini yapmak zorundadır.

Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil (SPD) bakanlık ofisinde değiştirilmesini bekliyor. “İş bakanı olmak istiyorum, önümüzdeki haftaya kadar hala oluyorum. Ama tüm hükümeti SPD'den düşük Saksonya erkekleriyle dolduramayız,” dedi Pro7, Cmt.

Belli bir melankolik, “ama üzüntü ile değil, ama büyük bir minnettarlıkla ve ben işimi yapmaya devam edeceğim, yani Parlamento Üyesi olarak SPD Parlamento Grubu.” Heil, hala çok önde.

Heil'in görevini kaybedebileceği gerçeği zaten bekleniyordu. SPD lideri Lars Klingbeil maliye bakanı olarak kabul edilir, Savunma Bakanı Boris Pistorius (SPD) işini sürdürmelidir. SPD Genel Sekreteri Matthias Miersch, sadece 2024'te başladığı görevinde kalacak. Ancak, Aşağı Saksonya'dan üç adam zaten SPD için önde gelen pozisyonlarda, bu yüzden Heil için sıkılaşıyor. Eski Bundestag Başkanı Bärbel Bas, Çalışma Bakanlığı için aday olarak kabul edilir.

Aynı zamanda partinin lideri olan Heil'in kendisi, Federal'da kalmak istiyor. SPD Parlamento Grup Lideri görevi için her zaman devreye girer. Önceki Doğu Komiseri Carsten Schneider, aynı zamanda bir inşaat bakanı haline gelebilecek eş-candidat olarak kabul edilir.

Heil, SPD parlamento grubunun başında olası bir rol hakkında yorum yapmak istemedi: “Kendi insanım hakkında spekülasyon yapmıyorum,” dedi “Politico” (dünya Axel Springer'a ait olduğu gibi). Genel bir tablo hakkında. “Şu anda hala ofis bakanları, parlamento grubu ve parti lideri yardımcısı olduğum için, elbette bu takım hattına dayanışmaya katılacağım.”

SPD, Bakanlarının isimlerini Pazartesi günü Kabine'de adlandırmak istiyor. Koalisyon anlaşması sendika ile imzalandı. Salı günü, Friedrich Merz'in (CDU) Şansölyesi ve Federalta Bakanı olarak küfür.

Heil, 1998'den beri Federal'da olmuştur ve aynı zamanda zaman zaman SPD genel sekreteriydi. 2018'den beri çalışma ve sosyal konular bakanıdır.

DPA/Reuters/Luz/Sebe